Poiesz neemt Coop in Zuidlaren over en groeit naar 78 vestigingen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Met de overname van de Coop-supermarkt aan De Klencke in Zuidlaren breidt de Friese supermarktketen Poiesz zijn netwerk uit naar 78 vestigingen. Dit is niet de eerste keer dat Poiesz een winkel van Plus/Coop overneemt. In het verleden zijn al meerdere Coop-supermarkten en onlangs de Plus-supermarkt in Rolde overgenomen door Poiesz.

Focus op het noorden

De Friese supermarktketen richt zich op het noorden van Nederland. Van de 78 winkels zijn er 52 in Friesland, 14 in Groningen en nu 9 in Drenthe. Daarnaast heeft Poiesz ook een vestiging in Emmeloord, Flevoland en in Staphorst, Overijssel.

Het marktgebied van Poiesz, ook wel de ‘Poiesz-regio’ genoemd, groeit door het steeds openen van nieuwe vestigingen in of nabij het bestaande marktgebied. “Het olievlekprincipe is een beproefd concept voor ons. Hiermee wordt onze formule steeds dominanter in de Poiesz-regio. We noemen dit ook wel ‘pareltjes rijgen’”, aldus Piet Smit, algemeen directeur van Poiesz.

Ingrepende verbouwing

De Coop-supermarkt in Zuidlaren, een filiaal van 861 m2, zal eind april 2024 de deuren sluiten. Vervolgens wordt de winkel volledig gestript en opnieuw opgebouwd als Poiesz-supermarkt. De opening van de vernieuwde supermarkt staat gepland voor eind mei 2024.

Verdere groei

Poiesz zet in op verdere groei van het vestigingennetwerk. ‘Geschikte kansen in de markt worden daadkrachtig gepakt en omgezet in concrete investeringen in de toekomst’, zegt het bedrijf in een persverklaring. Het doel is om de continuïteit van het familiebedrijf te borgen en het in goede gezondheid over te dragen aan de volgende generatie.