Uitvaartvereniging Zuidlaren vreest voor voortbestaan door mogelijke verkoop onderkomen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De Uitvaartvereniging Zuidlaren maakt zich zorgen over haar toekomst door de mogelijke verkoop van haar onderkomen door de gemeente Tynaarlo. De verkoop van de aula aan de Annerweg hangt al jaren boven de markt, maar er is nog steeds geen duidelijkheid. De PvdA in de gemeenteraad van Tynaarlo heeft een brief geschreven om dit probleem aan te kaarten.

Spanning bij de vereniging

De uitvaartvereniging leeft al een tijd in onzekerheid. Penningmeester Adrie Jansen zegt dat zonder de aula het geen zin heeft om de vereniging draaiende te houden. Hij vindt dit jammer, want de vereniging heeft ongeveer 2.500 leden en is dus een levendige club. Leden betalen jaarlijks een soort contributie van 22 euro. Als een lid overlijdt, wordt deze gratis opgebaard. Leden kunnen ook tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de aula en de koffiekamer.

Mogelijke oplossingen

De vereniging is niet uit op winst en heeft daarom eerder aangeboden het pand voor het symbolische bedrag van één euro over te nemen. Dit aanbod is echter nooit beantwoord. PvdA-raadslid Koos Dijkstra wil duidelijkheid van de gemeente, zelfs als deze niets met het pand denkt te kunnen doen. Hij vindt dat de vereniging niet in onzekerheid moet worden gelaten.

Reactie van de gemeente

Wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) geeft aan dat er nog steeds onduidelijkheid is over wat er met het gebouw moet gebeuren. Hij geeft aan dat de gemeente niet alleen een financiële beslissing wil maken, maar ook de vereniging niet in de steek wil laten. Als de vereniging opnieuw een euro biedt voor het pand, overweegt de gemeente dit serieus.